Η MINISO κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Η MINISO κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 1

Με ένα πολύ θετικό ξεκίνημα η εταιρεία MINISO μπήκε στην λίστα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Γνωστή για τα προϊόντα υψηλού σχεδιασμού και οικονομικού κόστους, πήρε την απόφαση να προστεθεί στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αρχική δημόσια προσφορά των 30,400,000 American Depositary Shares (ADS), η καθεμιά της οποίας αντιπροσωπεύει τέσσερις Class A κανονικές μετοχές της εταιρείας, κοστίζουν $20 Αμερικάνικα δολάρια η μια, δεδομένο πως οι ασφαλιστές δεν θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να αγοράσουν παραπάνω ADSs.

Η MINISO κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 2

Οι ADS έγιναν διαθέσιμες για συναλλαγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα, 15 Οκτωβρίου 2020, με το σύμβολο επιλογής “MNSO”. Την πρώτη μέρα της παρουσίας της στο χρηματιστήριο, το κόστος της μετοχής είχε άνοδο, φτάνοντας την αξία των $23,18 Αμερικάνικων δολαρίων.

Παρόλο που το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλες τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της MINISO. Με αυτήν την πετυχημένη είσοδο στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, η εταιρεία θα συνεχίσει τα φιλόδοξα σχέδια της για ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Ye Guofu:

Επιλέξαμε να μπούμε στην λίστα του χρηματιστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή πολλές παγκόσμιες εταιρείες έχουν μπει εκεί. Ο στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Δεν κυνηγάμε το βραχυπρόθεσμο κέρδος και ελπίζουμε η αγορά να το δει αυτό.