Πως να περάσετε τον χρόνο σας στο σπίτι

Πως να περάσετε τον χρόνο σας στο σπίτι 1

Η κατάσταση η οποία εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες, είναι πρωτόγνωρη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά και για αυτόν το λόγο, καλούμαστε όλοι, μέσα από μικρές και απλές κινήσεις, να διατηρήσουμε την ασφάλειά τόσο την δικιά μας όσο και των συνανθρώπων μας. 

 

Δουλειά από το σπίτι, αλλά και ισορροπία με την προσωπική σας ζωή

 

Κληθήκαμε να παραμείνουμε σπίτια μας, να μειώσουμε την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και να μην βρισκόμαστε σε συνωστισμένους κλειστούς χώρους. Μπορούμε, λοιπόν, αυτή την αρνητική κατάσταση να την αντιμετωπίσουμε ως μια ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, ανακαλύπτοντας τρόπους ψυχαγωγίας για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Εναλλακτικές δραστηριότητες ανάλογα με την περίσταση

 

Στην περίπτωση που βρίσκεστε μόνοι στο σπίτι, μπορείτε να δείτε κάποια ταινία, σειρά ή να διαβάσετε ένα βιβλίο το οποίο μπορεί να σας διεγείρει την φαντασία και να διευρύνει τους ορίζοντές σας. Άλλη μια καλή ενασχόληση είναι η αφιέρωση χρόνου για γυμναστική. Αφιερώνοντας έναν σχετικά μικρό χώρο στο σπίτι, μπορείτε να γυμναστείτε χρησιμοποιώντας απλά όργανα, όπως βαράκια, σχοινάκι, στρώμα γυμναστικής και άλλα.

 

Σε περίπτωση που είστε στο σπίτι σας με άλλα άτομα, μπορείτε να ασχοληθείτε όπως είπαμε με ταινίες ή σειρές, αλλά ταυτόχρονα σας δίνονται ακόμα περισσότερες δυνατότητες για δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν όλους ψυχαγωγημένους. Μια καλή επιλογή είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια! Με τα επιτραπέζια δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής πολλών ατόμων, κάνοντας την ώρα να περάσει πιο χαρούμενα και ανέμελα για όλους.

 

Αφήστε την δημιουργικότητά σας να σας καθοδηγήσει (για μικρούς και μεγάλους!)

 

Μια ακόμα χαλαρωτική επιλογή είναι η δημιουργία puzzle. Ειδικά τα μεγάλα puzzle χιλιάδων κομματιών, προσφέρουν μια μεγάλη πρόκληση για μικρούς και μεγάλους. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και αφήστε τον χρόνο να κυλήσει μέχρι την ολοκλήρωση του puzzle. 

 

Για όσους έχουν μικρά παιδιά και επιθυμούν να τα απασχολήσουν δημιουργικά, μακριά από κάθε ηλεκτρονική συσκευή, η κατάλληλη επιλογή είναι τα συναρμολογούμενα τουβλάκια. Με τα συναρμολογούμενα τουβλάκια σου δίνεται η δυνατότητα να εξασκήσεις, εσύ και το παιδί σου, την δημιουργικότητά σας, να γίνετε πιο ευρηματικοί και να έρθετε πιο κοντά.

 

Οι οδηγίες είναι σημαντικές

 

Είναι σημαντικό, να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία την τωρινή κατάσταση και να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να κρατήσετε τους αγαπημένους σας προστατευμένους. Φροντίστε να είστε συνεπείς με τις οδηγίες υγιεινής και μείνετε στο σπίτι σας!