Στόχοι για την νέα χρονιά και πως να τους πραγματοποιήσετε!

Στόχοι για την νέα χρονιά και πως να τους πραγματοποιήσετε! 1

Ο παλαιός χρόνος έφυγε και έδωσε την θέση του στο νέο έτος, το 2020. Αυτή η επανάληψη που γίνεται κάθε δώδεκα μήνες, είναι ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο μπορούμε να οργανώσουμε τις ζωές μας και να θέσουμε τους νέους στόχους, τα νέα όνειρα και τις νέες βλέψεις, που έχει ο καθένας μας για το νέο έτος.

Για ένα σωστό ξεκίνημα είναι σημαντικό να ακολουθούμε το “νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ”. Για αυτό τον λόγο, στο πρόγραμμά μας είναι καλό να αφιερώνουμε χρόνο για την καλή μας φυσική κατάσταση τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

 

Αποταμίευση

Βέβαια, πριν ξεκινήσετε να εφαρμόζετε τα σχέδιά σας για την νέα χρόνια, είναι σημαντικό να σκεφτείτε να αποταμιεύσετε κάποια χρήματα στην άκρη, για να μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμά σας πιο αποτελεσματικά. Μια μέθοδος η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει, είναι να σημειώνετε τα έξοδά σας, σε ημερήσια βάση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε στο τέλος του μήνα να δείτε που βρισκόσαστε και πόσα χρήματα μπορείτε να βάλετε στην άκρη.

Άλλο ένα πολύ θετικό κομμάτι της αποταμίευσης είναι τα ταξίδια! Η μεγαλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε είναι να ταξιδέψετε σε έναν νέο προορισμό και να ανακαλύψετε τοπικά έθιμα, άλλες κουλτούρες και νέες γεύσεις!

 

Περιβάλλον

Ο περασμένος χρόνος μας θύμισε πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον και πως θα ήταν καλό να αρχίσουμε να παίρνουμε αποφάσεις που θα είναι φιλικές προς αυτό. Αν κάτι μάθαμε από τις φωτιές στην Αυστραλία, είναι πως οι άνθρωποι μεταξύ τους συσπειρώνονται ολοένα και περισσότερο, βρίσκοντας λύσεις και παρέχοντας βοήθεια σε ανθρώπους στην άλλη άκρη του κόσμου. Για αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε το περιβάλλον μας.

Η κατανάλωση πλαστικού έχει μειωθεί αισθητά και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα αντί για μπουκαλάκια πλαστικά, μπορείτε να αγοράσετε επαναχρησιμοποιούμενα θερμός. Όταν πηγαίνετε για ψώνια αντί για πλαστική σακούλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πάνινη τσάντα. Τέτοιες μικρές κινήσεις μπορεί να μην φαίνεται, αλλά όταν γίνουν από πολλά άτομα και αλλάξει η νοοτροπία μας, έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην διατήρηση του περιβάλλοντός μας.

 

Προγραμματισμός χρόνου

Με την σωστή οργάνωση του χρόνου σας μπορείτε να ξεκινήσετε με το νέο έτος κάποιο νέο χόμπι ή να εξελίξετε περαιτέρω κάποιες από τις ικανότητές σας, στον τομέα που σας ενδιαφέρει, όπως π.χ. μαγειρική, κηπουρική, διακόσμηση κτλ. Το να έχετε χόμπι είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε στον δικό σας χώρο και χρόνο.

Όπως είναι φυσικό, για να κρατήσετε την συγκέντρωσή σας στους στόχους σας και για να κρατήσετε το ηθικό σας σε υψηλά επίπεδα, κοινώς να μην πάθετε το λεγόμενο burnout, καλό είναι να αφιερώνετε κάποιο κομμάτι της ημέρας σας, στην χαλάρωσή σας. Είτε πηγαίνοντας μια βόλτα ακούγοντας μουσική, είτε μείνετε στο σπίτι και κάνετε μασάζ, σημαντικό είναι να αποφορτίζεστε.

 

Η έκφραση, «Κάθε αρχή και δύσκολη», ειπώθηκε για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Μπορεί να ξεκινάμε με μεγάλη όρεξη κάτι, όπως τους στόχους μας για την νέα χρονιά #NewYearsResolutions, όμως, δεν πρόκειται για αγώνα ταχύτητας, αλλά για αγώνα αντοχής. Εξάλλου έχουμε 12 φρέσκους μήνες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς είμαστε εδώ σε κάθε σημείο της διαδρομής σας και παρέχουμε το καλύτερο δυνατό σε εσάς για να εκπληρώσετε τα #NewYearsResolutions σας.

 

Τα νέα μας μπορείτε να τα βρείτε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσής μας, στο Facebook και το Instagram.