Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 2020

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 2020 1

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια από τις πιο γνωστές ημέρες περιβαλλοντικής δράσης. Από το 1974, γιορτάζουμε αυτή την ημέρα στις 5 Ιουνίου και κάθε χρόνο η θεματολογία είναι διαφορετική. Το θέμα της φετινής χρονιάς έχει όνομα “Time for Nature” και, πιο συγκεκριμένα, εστιάζει στην ποικιλία των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω στον πλανήτη μας, το οικοσύστημα που τα φιλοξενεί και την γενετική διαφορά μεταξύ τους.

Η συμβολή της φύσης

Η φύση, ανέκαθεν, αποτελούσε την βάση για να μπορέσει να ζήσει ο άνθρωπος. Μας παρέχει οξυγόνο, νερό και τρόφιμα που μας κρατάνε υγιείς και μας βοηθάνε να αναπτυσσόμαστε. Βοηθάει στην ανάπτυξη φαρμάκων, παρέχει τον χώρο για να κατοικήσει κάθε ζωντανός οργανισμός και μας προσφέρει όμορφα τοπία και φαινόμενα, τα οποία βοηθούν σημαντικά στην βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Επομένως, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως η ζωή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συμβολή της φύσης και πως η προστασία της θα έπρεπε να αποτελεί κοινό στόχο.

Τι κάνει η MINISO

Η MINISO, από το ξεκίνημά της, προσπαθεί να γίνει σημαντικός σύμμαχος της φύσης και να συμβάλλει ενεργά στην προστασία της. Αυτό το εξασφαλίζει, καθώς διαθέτει την φιλοσοφία της «απλότητας, φύσης και καλής ποιότητας» και της τάσης «επιστρέφοντας στη φύση». Ακολουθεί έντονα την πεποίθηση ότι απολαμβάνουμε όσα μας προσφέρει η φύση, μαθαίνουμε και δημιουργούμε μέσα από αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, πολλά από τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακυκλώνονται, να ωθούν τους καταναλωτές να αποκτούν το αίσθημα της “επιστροφής στην φύση” αλλά και να τονώνουν την ανάγκη για την προστασία της.

Κάνοντας μια βόλτα στα καταστήματά μας ή μια επίσκεψη στο site μας, μπορεί ο καθένας να εντοπίσει ποικιλία προϊόντων, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του! Το σετ από μεταλλικά καλαμάκια, μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η ελάττωση χρήσης πλαστικού στην καθημερινότητά μας, μέσα και από τις πιο μικρές κινήσεις.

Συνδυαστικά με τα καλαμάκια, έρχονται και τα επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά, γυάλινα ποτήρια και θερμός που διαθέτουμε, σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Ένα μεγάλο ποσοστό πλαστικών μπουκαλιών καταλήγουν στα σκουπίδια, στους ωκεανούς και τα δάση και όχι στην ανακύκλωση. Επομένως, με την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών, μπορεί να μειωθεί σημαντικά η ποσότητα του πλαστικού που καταλήγει στα σκουπίδια. Ακόμα και αν έχετε μια γεμάτη και πολυάσχολη μέρα, μπορείτε να βρείτε οικολογικά πλαστικά πιάτα, μπολ και lunch boxes για την καλύτερη αποθήκευση των γευμάτων σας μέσα στην μέρα.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 2020 2

Εξίσου σημαντικό βήμα για την μείωση κατανάλωσης πλαστικού είναι η αποφυγή χρήσης πλαστικής σακούλας. Στην MINISO ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η χρήση υφασμάτινης και γενικότερα επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας για την μεταφορά οποιωνδήποτε αγορών σας! Μέσα στα καταστήματα της MINISO, μπορείτε να βρείτε και προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν δοκιμάζεται σε ζώα και δεν
διαθέτει χημικά, επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Και το προσωπικό μας είναι ενεργό

Δεν βασιζόμαστε, όμως, μόνο στα προϊόντα μας! Τα καταστήματα της MINISO και το προσωπικό τους, φροντίζουν καθημερινά στην βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος. Όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, αποφεύγοντας την άσκοπη εκτύπωση χαρτιού. Μέσα στα γραφεία μας υπάρχουν ξεχωριστοί κάδοι για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση και οι χώροι μας φωτίζονται αρκετά από το φυσικό φως, για όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Για να μπορούμε να ζούμε αρμονικά με την φύση, θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει η μη κινητοποίησή μας. Ακόμα και οι πιο μικρές ατομικές πράξεις μπορούν να κάνουν την διαφορά, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Ημέρα του Περιβάλλοντος στην επίσημη σελίδα τους εδώ.

Ποτέ δεν είναι αργά, ξεκίνα σήμερα!

Παρακολουθήστε τα νέα της Miniso Greece στο Facebook και το Instagram