Ημέρα της Γυναίκας 2021

Ημέρα της Γυναίκας 2021 1

Τι έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 και γιατί γιορτάζουμε;

Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία σε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στην Ν.Υόρκη και τα υπόλοιπα είναι ιστορία όπως λένε….

Θα σας πούμε πρώτα τα θεωρητικά…

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κι έτσι στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες του κόσμου καλούμαστε να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή για τα δικαιώματά μας. Είναι μια ημέρα κινητοποιήσεων Παγκοσμίως, για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, με σκοπό να είμαστε ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι για θέματα προάσπισης της αξιοπρέπειας των γυναικών σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Τώρα ας δούμε τα πρακτικά…

Η φετινή μέρα της γυναίκας έρχεται σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά αυτό είναι και ένα βήμα για να γίνουμε πιο δυνατές!

Οι γυναίκες που είναι γιατροί, νοσηλεύτριες, μάνατζερ, υπεύθυνες των social media, υπεύθυνες e-shop, στελέχη εταιρειών και ταυτόχρονα σύζυγοι, μητέρες, κόρες, αδελφές καλούνται να ανταποκριθούν σε όλους αυτούς τους ρόλους επαρκώς και με θάρρος σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Χρειάζεται υπομονή, δύναμη και αυθεντικότητα. Η προσπάθεια να μην χάσουμε τον εαυτό μας; Μεγάλη! Οι επιλογές μας περιορίζονται σε σημαντικό βαθμό, λόγω των συνθηκών. Πού θα πάμε, ποιον θα δούμε, αν μπορούμε να πάμε εκεί που θέλουμε, αν μπορούμε να δούμε την οικογένεια μας, πώς θα είναι η επόμενη μέρα στον εργασιακό μας χώρο. Οι σταθερές μας έχουν γίνει πια ρευστές και η επιθυμία μας να ξεφύγουμε για λίγο από τα άγχη της καθημερινότητας ολοένα και αυξάνεται.

Πιστεύω δεν θα κάναμε λάθος αν λέγαμε ότι η MINISO είναι μια γυναικοκρατούμενη εταιρεία! Αν στείλεις ένα email, αν στείλεις μήνυμα στα social media ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και λυθεί άμεσα η απορία σου, αν λατρεύεις την ποικιλία των προϊόντων MINISO και αν η παραγγελία σου φωνάζει φροντίδα, να ξέρεις κρύβονται γυναίκες πίσω από αυτά. Εντάξει, υπάρχουν και κάποιοι άντρες που μας βοηθάνε, μην είμαστε άδικοι…

Η βασική ιδέα φέτος, λοιπόν, ήταν πως μετά από τόσες δυσκολίες, μας αξίζει λίγη χαρά και λίγο μυστήριο! Την φετινή ημέρα της γυναίκας αποφασίσαμε πως το Giveaway μας θα είναι ένα Mystery Box για να δοθεί σε μία από εσάς. Μητέρα, κόρη, σύζυγο, υπάλληλο, μάνατζερ, πωλήτρια ή σε κάποια που έχει περάσει από όλα αυτά και είναι ακόμα εδώ, ακόμα δυνατή!