Τι γνωρίζετε για τα bento boxes της MINISO;

Τι γνωρίζετε για τα bento boxes της MINISO; 1

Η MINISO διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από bento boxes! Κάνοντας μια βόλτα στα φυσικά καταστήματα ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορείς να βρεις πλαστικά bento boxes σε διάφορα σχέδια, όπως με φρούτασε σχήμα ψάρι, Marvel  και σε διάφορα μεγέθηΤι είναι, όμως, ένα bento box;

Λίγα πράγματα για τα bento boxes

Οι λάτρεις του Anime, του Manga και της Ιαπωνικής κουλτούρας γενικότερα, θα έχουν παρατηρήσει σε τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες την τελετουργία που υπάρχει γύρω από το δείπνο, για τους Ιάπωνες. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του γεύματος κατά την διάρκεια της ημέρας είναι τα μικρά, τετράγωνα ή ορθογώνια ξύλινα κουτιά bento, με τα οποία οι κάτοικοι της χώρας του ανατέλλοντος ήλιου ξέρουν πως να δημιουργούν πραγματική γαστρονομική και αισθητική τέχνη.

 Ετοιμολογικά, η λέξη “bento” προέρχεται από όρο αργκό νοτίου τραγουδιού στην Ιαπωνία, που σημαίνει “βολικό”. Πιο συγκεκριμένα, ένα κουτί bento είναι ένα συμπαγές δοχείο σχεδιασμένο για να χωράει ρύζι ή noodles, ψάρι ή κρέας, με τουρσί και μαγειρεμένα λαχανικά.

Η Ιστορία πίσω από τα bento boxes

Η Ιαπωνία έχει μια μεγάλη ιστορία με τα bento. Τα κουτιά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά περίπου 1000 χρόνια πριν, κατά την περίοδο Καμακούρα (1185 έως 1333), όταν είχαν χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά ρυζιού. Στα τέλη του 16ου αιώνα, αναπτύχθηκε το ξεχωριστό ξύλινο κουτί και για τα επόμενα χρόνια το bento δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο για να συσκευάζει γεύματα, αλλά και για διασκέδαση, στο θέατρο, σε ταξίδια, σερβίρισμα τσαγιού κ.α.

Τι κάνει τα bento boxes τόσο ξεχωριστά;

Στην Ιαπωνία, τα “υγιή” γεύματα τείνουν να βασίζονται ιδιαίτερα στην ποικιλία, ώστε να περιλαμβάνουν μια πολύχρωμη παραλλαγή των τύπων και των γεύσεων των τροφίμων. Αυτό συμβαίνει για να αποφεύγεται η κατηγοριοποίηση σε “καλό” και “κακό” φαγητό και είναι και αυτό που κάνει τα κουτιά bento τόσο δημοφιλή!

Το πιο συνηθισμένο πιάτο είναι ένα είδος μαγειρεμένου αυγού, όπως είναι το tamagoyaki (ταμαγκογιάκι), που είναι λωρίδες ομελέτας ή τετράγωνα μαγειρεμένα συνήθως με αλάτι και ζάχαρη. Άλλα πιάτα είναι τα τηγανητά αυγά, ομελέτα με διάφορα συστατικά και λουκάνικα.

Τα bento boxes φαίνεται να είναι ιδανικά για την δουλειά ή το σχολείο, καθώς μπορείς να μεταφέρεις εύκολα μαζί σου ένα ολόκληρο γεύμα και να το συντηρήσεις για αρκετή ώρα! Εσείς έχετε δοκιμάσει τα bento boxes της MINISO;

Παρακολουθήστε τα νέα της MINISO Greece στο Facebook και στο Instagram.