Αύξηση παραγωγικότητας: Απλές συμβουλές για να τα καταφέρετε

Αύξηση παραγωγικότητας: Απλές συμβουλές για να τα καταφέρετε 1

Η επιστροφή στα θρανία, είναι και ένα νέο ξεκίνημα. Μια νέα αρχή που φέρνει νέα δεδομένα και κυρίως γνώσεις που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Παλιοί μας φίλοι και νέες περιπέτειες περιμένουν, οι απαιτήσεις όμως μοιάζουν βουνό. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε! 

Όσο απαιτητική κι αν είναι αυτή η νέα αρχή, αρκούν ελάχιστες μικρές αλλαγές και κάποια tricks για να τα καταφέρετε! Εμείς, σας δίνουμε τις δικές μας συμβουλές.  

Ορίστε μια ώρα 

Πριν κοιμηθείτε ρυθμίστε το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας. Ο χρόνος ύπνου είναι όσο σημαντικός όσο και το να ξεκινάτε την ημέρα σας νωρίς. Πρωινό ξύπνημα, σημαίνει και περισσότερος χρόνος μέσα στην ημέρα!  

Θέστε ένα πρόγραμμα ημέρας 

Είναι σημαντικό, να γνωρίζετε τις υποχρεώσεις σας μέσα στην ημέρα. Θα μπορέσετε να διαχειριστείτε τον χρόνο σας καλύτερα και να ολοκληρώσετε επιτυχώς το πρόγραμμα σας. Βάζοντας τα σε μια σειρά, θα ανακαλύψετε ποια κενά υπάρχουν. Δραστηριότητες που θέλετε να γεμίσουν τα κενά αυτά και εκείνες που καταλαμβάνουν περισσότερο ή λιγότερο χρόνο από ότι περιμένατε θα ξεχωρίσουν. Έτσι, θα μπορέσετε να τοποθετήσετε κάθε υποχρέωση όπως ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμα σας. 

Το σημαντικότερο; 

Θα είστε πάντοτε στην ώρα σας, χωρίς να χάνετε λεπτό παραγωγικού χρόνου.  

Κάντε ένα διάλλειμα 

Αφού επιστρέψετε από το σχολείο μην προσπαθήσετε να τα βγάλετε όλα μαζί! Θα αισθανθείτε κουρασμένοι και τελικά δεν θα ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες σας. Αφήστε κάποιο χρόνο στον εαυτό σας. Είτε για λίγα λεπτά, μισή ώρα ή και παραπάνω, χαλαρώστε. Ακούστε λίγη μουσική. Χρησιμοποιήστε μια συσκευή για μασάζ ή και ξαπλώστε. Στον χρόνο αυτό, αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές όπως την τηλεόραση ή και το να κάθεστε στο κινητό σας. Με τους αντιπερισπασμούς αυτούς, είναι πιθανό να παρασυρθείτε και να μην επιστρέψετε τελικά στο διάβασμα. 

Οργανώστε τα σημεία που συμβάλουν στην αποδοτικότητα σας  

Συνολικά, η αποδοτικότητα σας επηρεάζεται από παράγοντες που αντιλαμβάνεστε αλλά και κάποιους που σας επηρεάζουν ασυνείδητα.  

Ξεκινώντας από τον χώρο γύρω σας. 

 Ένας τακτοποιημένος χώρος δίνει την αίσθηση οργάνωσης και ξεκουράζει το μυαλό. Έχοντας κάθε αντικείμενο στην θέση του, οι αντιπερισπασμοί λιγοστεύουν. Μια συμβουλή από εμάς, είναι να τοποθετήσετε τα βιβλία σας στην σειρά που σας εξυπηρετεί.  Θέστε μια σειρά προτεραιότητας ή και με κριτήριο το τι χρειάζεται να διαβάσετε πρώτα.  

Όσον αφορά την οργάνωση του σχολικού σας εξοπλισμού, επιλέξτε την κατάλληλη γραφική ύλη.  

Στυλό, τετράδια και μαρκαδόροι υπογράμμισης βοηθούν. Συγκεκριμένα χρώματα για να ξεχωρίζετε τα σημαντικά ή και να τα κατηγοριοποιείτε. Μπορείτε να διαχωρίσετε κάθε σημείωση αναλόγως με την σημαντικότητα της, χρησιμοποιώντας το ίδιο χρώμα για κάθε ιδίου είδους σημείωση.

Αύξηση παραγωγικότητας: Απλές συμβουλές για να τα καταφέρετε 2

Δώστε βάση στον χώρο μελέτης σας   

Ο χώρος μελέτης σας είναι ο σημαντικότερος χώρος που χρειάζεται να είναι οργανωμένος.  Κρατήστε εκεί μόνο τα απαραίτητα! Η οθόνη του υπολογιστή, ένα  πληκτρολόγιο, μια λάμπα φωτός και ένα mouse pad. Βιβλία, τετράδια, στυλό και είστε έτοιμοι!  

Κρατήστε κοντά σας τα snacks 

Ακριβώς επειδή ο χώρος μελέτης σας θα είναι οργανωμένος, κρατήστε δίπλα σας  νερό και κάποια snacks για να μην σηκώνεστε συνεχώς. Οι συχνές διακοπές χαλάνε τον ειρμό της σκέψης, ενώ τα κατάλληλα snacks μπορούν μέχρι και να συμβάλλουν στην λειτουργία της μνήμης. Δοκιμάστε το! Υγιεινές επιλογές που σας δίνουν ενέργεια και αρκετό νερό θα αλλάξουν τελείως το διάβασμα σας.  

Συγκέντρωση 

Ξέρουμε πως φαίνεται αυτονόητο αλλά επικεντρωθείτε στον λόγο που διαβάζετε. Θυμηθείτε πως υπάρχει ένας στόχος και θα καταφέρετε να συγκεντρωθείτε λίγο παραπάνω! Με τον κατάλληλο χρόνο μελέτης, διαλλείματα αλλά και την γνώση πως μετά το διάβασμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο, το διάβασμα γίνεται λίγο πιο εύκολο. Εξάλλου, όσο πιο συγκεντρωμένα διαβάζετε τόσο καλύτερα θα μένουν αποτυπωμένα στην μνήμη όσα χρειάζεστε. Για να θυμάστε καλύτερα όσα διαβάζετε, μπορείτε να θέσετε ένα διάστημα διαβάσματος 25 λεπτών και ένα πεντάλεπτο διάλλειμα ενδιάμεσα για ξεκούραση. Η τεχνική αυτή ονομάζεται Pomodoro και έχει αποδειχθεί πως συμβάλει στο αποδοτικότερο διάβασμα.  

Ψάχνετε τα αξεσουάρ που θα σας βοηθήσουν στο διάβασμα; Επισκεφτείτε ένα κατάστημα Miniso Greece!